Desert batoane energizante din granola cu ulei de cocos si fructe confiate

de Merisor in Dulciuri, 4 Iun 2018 | 3745 vizualizari

 

Atunci când sunt făcute în casă și știi ce pui în ele, aceste batoane din granola cu ulei de cocos și fructe confiate, pot suplini cu succes un mic dejun, sau o gustare de peste zi.
Cu doar un singur baton îți asiguri energia necesară unei zile de muncă, pentru că este consistent și foarte gustos.
Sunt foarte bune de luat la pachet, la serviciu, la școală, la sală, sau la picnic.
Picnicul bucătărașilor

 

INGREDIENTE

  • 250 g smochine confiate
  • 100 g merișoare confiate
  • 1oo ml apă
  • 1 lingură ulei de cocos
  • 300 g granola( un amestec de fulgi de ovăz, nuci, diverse semințe și fructe uscate)
  • 100 g migdale
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert batoane energizante din granola cu ulei de cocos si fructe confiate:

Punem în recipientul unui blender merișoarele, smochinele și apa.

Le transformăm într-un piure lipicios, care va constitui pasta pentru asamblarea batoanelor.

Nu este nevoie de adaos de zahăr, deoarece atât fructele confiate cât și granola, sunt foarte dulci.

Amestecăm piureul de fructe cu uleiul de cocos solidificat și omogenizăm bine compoziția.

Peste compoziția bine omogenizată, adăugăm granola și migdalele Sano Vita, întregi.

Din nou omogenizăm compoziția rezultată.

Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și întindem uniform compoziția pentru Batoane din granola cu ulei de cocos și fructe confiate, în grosime de 6-8 mm.

Așezăm o folie alimentară peste ea și o apăsăm bine cu mâinile, pentru a se presa uniform, apoi îndepărtăm folia.

Eu am asamblat compoziția într-o formă de tartă și în forme de brioșe - inimioare.

Coacem compoziția de batoane energizante pentru 15-20 de minute, la 180 de grade C, sau până când începe să se rumenească ușor pe margini.

O lăsăm apoi să se răcească și o decupăm cu un cuțit cu lamă zimțată, sau cu diverse decupatoare.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert batoane energizante din granola cu ulei de cocos si fructe confiate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura de post cu migdale